Hagalas on viiden kokeneen muusikon jyväskyläläinen melodista death metallia soittava bändi. Vuonna 2016 perustettu yhtye on ehtinyt nuoreen ikäänsä nähden julkaisemaan hyvän vastaanoton saaneen Crimson Tide -ep-levyn ja soittamaan keikkoja kotimaan lisäksi myös Virossa ja Latviassa. Lavaesiintymistä ja musiikkia on kiitelty hurjasta energiasta ja luonnollisesti raskaista mutta tarttuvista melodioista.

Helmikuun 2021 alussa bändi vietti pidennetyn viikonlopun studiossa, jossa nauhoitettiin kolme biisiä, joista kaksi (tilanne heinäkuu 2021) on julkaistu erittäin hyvällä vastaanotolla. Parhaimmillaan kuukausittaisia kuuntelijoita Spotifyssä on ollut miltei 5000 ja striimimäärät ovat muun muassa Catalyst -biisillä lähellä 20000 streamia. Lisäksi julkaistut biisit ovat löytäneet tiensä muun muassa metallia Suomesta -soittolistalle, jota Spotify itse kuratoi. Musiikkia on kuunneltu ihan ympäri maapalloa aina jenkkilästä aasiaan ja kaikkea siltä väliltä.

Etsimme nyt osaavaa yhteistyötahoa, joka innostuu bändin musiikista ja pystyy auttamaan meitä erityisesti uuden musiikin julkaisussa, markkinoinnissa, promoamisessa sekä luonnollisesti saamaan keikkoja, kunhan globaali pandemia sujuvasti jossakin vaiheessa turvallisesti ohitetaan.

Suunnitteilla on uusien biisien demottamisen jälkeen suunnata taas studioon alkusyksystä 2021 ja tavoitteena on saada debyyttialbumi mahdollisesti valmiiksi talvella 2021 – 2022. Ennen albumin julkaisua pyrimme kasvattamaan fanikuntaa erityisesti sosiaalisessa mediassa, keikkailemalla sekä julkaisemalla singlejä ja videoita tulevan albumin biiseistä.

Musiikin suhteen olemme tosissamme ja olemme valmiit tekemään isojakin asioita ja harppauksia, jotta loistava musiikkimme saataisiin yhä useamman tietoisuuteen. Emme siis tyydy vähään ja samaa odotamme myös yhteistyökumppanilta. Hauskanpito ja hyvä musiikki on kuitenkin elinehto.

Alla on kolme tammikuussa Jyväskylässä nauhoitettua biisiä, joista tässä vaiheessa on julkaistu kaksi biisiä nimeltään Catalyst ja Ascendant. Viimeinen kevään studiosessioista jäljelle jääneistä biiseistä, Monochromatic on tarkoitus julkaista kesän aikana. Tämä viimeisin on kuultavissa alla olevan soittimen kautta. Biiseistä saa hyvän käsityksen bändimme kyvykkyydestä tuottaa mainitun genren musiikkia. Biisien lisäksi sivun lopusta löytyy julkaisemamme lyriikka video biisistä Catalyst. 

Hagalas on:

Kalle Korhonen, laulu

Hagalaksen vokalisti ja sanoittaja. Tämä tummien tunteiden tulkki ja multi-instrumentisti on soittanut miltei kaikkia tyylilajeja aina punkista melodiseen death metalliin.

Antti Huovila, kitara

Antti on toinen Hagalaksen kitaravelhoista ja syypää moniin meidän meneviin biiseihin. Musiikin monitaituri soittaa monia soittimia kiippareista kitaraan, joista jälkimmäinen on luonnollisesti se pääsoitin.

JM Helenius, kitara

JM on bändin kitaristi ja mukava sälli!

Ville Uimi, basso

Ville on Hagalaksen basisti. Hän aloitti uransa rumpalina 13 vuotiaana ja siirtyi aika pian rummuista bassoon. Tämä muusikoksi valmistunut taitelija on soittanut useissa eri kokoonpanoissa ja useaa erilaista musiikin tyylilajia.

Teemu Kankainen, rummut

Teemu on Hagalaksen rumpali. Rummut alkoivat saada iskuja jo hänen ollessa noin yhdeksän vanha ja ever since ovat rummut paukkuneet määräten tahtia eri musatyyleissä. Sydämeltään metallimies vaikka poppiakin on hänet nähty soittavan.

Olemme avoinna kaikenlaiselle yhteistyölle!

Kontakti:

Teemu Kankainen

 0400 575 117

contact.hagalas@gmail.com

Catalyst on melko high-tempoinen melodisen death metallin biisi. Tempo 208 ja osat vaihtelevat perusmätöstä aina blast beatin kautta rauhallisempaan c-osaan. Biisi kertoo vallassa olevien pelosta ihmisten yhtenäisyyttä kohtaan.

Sävellys: Antti Huovila

Sanoitus: Kalle Korhonen

Sovitus: Hagalas

Äänitys ja miksaus: Samuli Raappana, Tuuliajo

Masterointi: Joni Vanhanen, Tape Over Oy

Ascendant on mid-tempoinen aikalailla peruskaavalla etenevä 140 temmossa eteenpäin menevä biisi. Helposti lähestyttävä mutta silti tunnistettavissa genreen sopivaksi. Tässäkin biisissä pientä ihmistä muilutetaan oikein urakalla. Ascendant on kertomus siitä, miten ihmiskunnalla on taipumus luoda omia pikku tyrannioitaan, joka näyttää tietysti biisissä kertojana toimivan jumalolennon näkökulmasta melkoisen surkuhupaisalta.

Sävellys: Antti Huovila

Sanoitus: Kalle Korhonen

Sovitus: Hagalas

Äänitys ja miksaus: Samuli Raappana, Tuuliajo

Masterointi: Joni Vanhanen, Tape Over Oy

Monochromatic on mid-high-tempoinen 186 bpm melodisen death metallin biisi. Komppi kulkee melodioineen aina blastista perusmättöön kun taas c-osa tuo biisiin rauhallisuutta. Tässä biisissä keskiössä on elon kurjuus. Kertosäkeessä mainittu elämän rakenne, syntymä – palvelus – kuolema, on omiaan aiheuttamaan närästystä herkimmille yksilöille.

Sävellys: Antti Huovila

Sanoitus: Kalle Korhonen

Sovitus: Hagalas

Äänitys ja miksaus: Samuli Raappana, Tuuliajo

Masterointi: Joni Vanhanen, Tape Over Oy

Kaikki biisit on nauhoitettu helmikuussa 2021 Jyväskylässä Hagalaksen omalla studiolla. Catalyst julkaistiin maaliskuussa 2021, Ascendant julkaistiin toukokuussa 2021 ja Monochromatic julkaistaan elokuun 2021 alkupuolella Distrokid -palvelun kautta.

Lyriikkavideon suunnittelun ja toteutuksen on tehnyt Marvin Camalich Mannaz-Films ltd:stä. Lyriikkavideo on toteutettu ja julkaistu maaliskuussa 2021. Video on saanut alle 1000 katselukertaa Youtubessa mutta esimerkiksi Facebookissa filmi on pyörinyt yli 10000 kertaa.